måndag 26 april 2010

Utanför vår mur bland dunder och brak

Jag har haft en minipaus i bloggandet som ni märkt. Mannen har haft feber och har fortfarande rejält ont i halsen. Här kommer en liten film utanför muren där vi bor. Som filmuppgift kan ni kolla om ni ser någon indier som sover, de är nämligen kapabla att sova överallt.

Ikväll åkte hela familjen iväg för att handla mat, trots att mannen bara gått på halvfart idag. I morgon är det nämligen strejk så alternativen var inte så många.

När vi väl handlat färdigt och gick ut för att ta en taxi hem så fick vi till vår förvåning se att det regnade! Det händer inte så ofta här, väldigt sällan snarare. Åskan och bullret var majestätiskt i skyn. När vi stod där ute alldeles blöta i regnet med alla nio kassar och försökte få skjuts hem så smällde det till, blixten befann sig precis där vi var. E skrek rakt ut och fick lite smått panik... Det var minst sagt lite frusterande att det inte dök upp någon taxi där vi kunde ta skydd. Helt hjälplösa. Efter en stund kom det en liten autoricha åkande i mörkret som vi kunde haffa. Vi stuvade in alla kassar och tog plats. En åktur i en öppen richa på den stora vägen, i mörkret och regnet, är inget att rekommendera. Men vad gör man inte för att komma hem! Under vår färd så blev vi omkörda av en buss som valde att smacka in en hel våg av brunt regnvatten över richan och rakt på oss! Jag spottade och spottade... det smakade inte jättebra i munnen så att säga. Men till slut tog vi oss hem i alla fall! Och tänka sig- vi har fått uppleva hur det känns att frysa på en hemresa i den här stan!

1 kommentar:

  1. nej stackars er som var ute mitt i detta oväder! jag och stina satt inne och tyckte att det var lite småotrevligt! det låter ju fruktansvärt högt! förstår att e tyckte det var otäckt! kram

    SvaraRadera