torsdag 31 mars 2011

Jordnötsstänger




1 Burk jordnötssmör, 340 gram. 4 dl sirap. 2 dl strösocker. 2 tsk vaniljsocker. 18 dl rispuffar. 400 gram ljus blockchoklad .

Blanda jordnötssmör, sirap, socker och vaniljsocker i en stor gryta och låt det sjuda upp. Blanda ner rispuffar. Häll blandningen i en långpanna som är ca 30x20 cm och platta ut smeten. Smält chokladen och bred ut över kakan. Ställ att kallna. Skär kakan. Göm dem i frysen, annars äter du upp alla på en enda gång!

Lycka till!

7 kommentarer:

  1. Tack Ida! Ser jättesmarrigt ut.
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  2. Tack säger jag också! Det värsta (?) är att det brukar gå bra att äta saker direkt från frysen också!
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Mums! Härligt med lite klassisk hälsokost... :)

    SvaraRadera
  4. åhhhhhhhh, så gott. /Marran

    SvaraRadera
  5. Kul att du bakade dessa och gillade dem! :) Vi ses! Kram Anna

    SvaraRadera
  6. Hej Ida! Håller med Anneli, de ser supergott ut :) Det är trevligt att få läsa din blogg och följa med i vad som händer i ditt liv. Kram på dig //Pernilla ("gammal nalle")

    SvaraRadera
  7. Hälsa Edla Grattis från oss! Hoppas ni har det bra. Behöver ni någon stans att bo när ni kommer ner är ni välkomna att bo med oss, vi har ju lite extra rum : ) Kram

    SvaraRadera