måndag 27 september 2010

Kuoma


Skor till E.
.

Skorna i mitten till M.
.
Man blir så nöjd när saker bara flyter på!

Det har varit med lite bävan som tankarna har gått kring alla stora och dyra vinter inköp som man behöver göra när man bor i en stad med lååång och kall vinter.
Och det fantastiska har varit att vi blivit näst intill överösta med gåvor av alla de möjliga slag inför vintern. Vi har fått Fleece-kläder, täckjacka och byxa, viking-skor och hockeyhjälm till minstingen (okej- hjälmen kostade 20 kr..). Vår större tjej har fått skridskor, hockeyhjälm (20kr) och slalomutrustning. Jag och M har fått längdskidor. Och vintersäsongen har inte ens börjat... så häftigt- hur ska det sluta?!
Idag så hade vi bestämt oss för att inhandla rejäla vinterskor till E. Det tråkiga är bara att ett av de bästa märkena, Kuoma från Finland, kostar ca 700kr. Visserligen så håller de värmen bäst osv men ändå, vi har ju fortfarande ingen inkomst så att säga... Väl i stan så ringde min lillasyster och sa att hon skulle ta en snabb sväng upp till IKEA i Haparanda idag (20 mil bort, de stänger kl 19 och klockan var redan efter lunch.. - sådant gör bara en äkta norrlänning!)... Samtalet slutade med att hon lovade mig att köra över till Finland och köpa Kuoma skor åt oss där istället. Varpå vi åkte till en butik här i stan, provade ut skor både åt M (som inte heller har några vinterskor ännu) och E, till ett butikspris på ca 1700:- totalt. Skickade mms till min lillasyster på beställningen och har nu under kvällen fått höra att hon inhandlat skorna åt oss till en totalsumma på 930:- !!!
*Lycka är att ha en lillasyster*

1 kommentar:

  1. Det var precis därför du hade ett missat samtal! =)
    Ja ibland tajmar det väldigt bra! =) Det var ju verkligen enorm skillnad på priset.
    Kram

    SvaraRadera